2.9 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 13:45
No menu items!

Pe Mircea Dușa l-a luat SMURD-ul!

spot_img

Ministrul apărării, Mircea Dușa, a continuat vineri seria gafelor deschise după accidentul de autocar din Muntenegru. De această dată, Dușa a profitat de calitatea sa ministru pentru a testa primul avion SMURD achiziționat, cu greu, din cei 2% luat impozitul pe venit redirecționați de populație.

După ce a participat, alături de premierul Victor Ponta, de ministrul afacerilor interne, Radu Stroe și de secretarul de stat Raed Arafat la ceremonia de inaugurare a aeronavei în valoare de 1 milion de euro, ministrul apărării nu s-a mulțumit doar să privească avionul de pe pistă. A fost singurul oficial care a susținut că vrea să urce la bordul avionului pentru un zbor-test.

Abia după o tură cu noua aeronavă SMURD deasupra Capitalei, Mircea Dușa s-a declarat mulțumit de performanțele aeronavei-spital.

Aceasta este cea de-a doua „performanță” a ministrului apărării în doar două săptămâni. Astfel, pe 26 iunie, după tragicul accident de autocar din Muntenegru, Mircea Dușa a reușit un pleonasm unic în istoria gramaticii limbii române: „(…) vom efectua și zborul cu trupurile neînsuflețite ale cadavrelor celor decedați”.

Andrei Tudor