15.1 C
București
duminică, 26 martie 2023 - 0:46
No menu items!

Pe lângă piscinele lui Voinea, Guvernul vrea să impoziteze și parcările proprietate personală

spot_img

piscina

Guvernul s-a decis, după consultările cu finanțatorii externi, să aplice ideea mai veche a ministrului pentru Buget, Liviu Voinea, de impozitare a piscinelor din proprietatea personală. Pe lângă acest impozit, Executivul vrea să introducă și un altul pe parcările aflate în proprietate privată, potrivit unor surse citate de Mediafax.

Impozitul va fi perceput atât persoanelor fizice, cât şi celor juridice care deţin astfel de proprietăţi. Noul impozit va fi aplicat doar acelor persoane sau firme care deţin în proprietate astfel de construcţii, nu şi persoanelor fizice care achită anual o taxă primăriei pentru folosirea unui loc de parcare.

„La reforma proprietăţii ne interesează în primul rând să reducem excepţiile, de fapt şi la impozitarea proprietăţilor, şi la venituri şi profit, şi la TVA. Începem cu proprietatea şi vedem pe urmă”, declara Voinea în luna septembrie a anului trecut.

Tot atunci, ministrul spunea că va face o vizită în Suedia, unde să studeieze, pe lângă normele TVA la încasare, sistemul de taxare a proprietății și măsurile de stimulare a încadrării în muncă a tinerilor și persoanelor de peste 55 de ani.

„Ca un exemplu de scutiri, noi impozităm casa, impozităm terenul, dar nu impozităm piscina. După părerea mea, ar trebui, şi se va introduce un impozit pe piscină. Mă repet, o reformă a bazei de taxare a proprietăţii, care să vizeze reducerea excepţiilor şi principiul solidarităţii nu va afecta cetăţeanul de rând”, menționa Voina, care la acea vreme era secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice.

Cosmina Croitoru