4.6 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 17:56
No menu items!

Pe cine a nominalizat premierul ca ministru al Transporturilor

spot_img

Secretarul de stat Iulian Matache a fost propus de premierul Victor Ponta ca ministru al Transporturilor

iulian matachefoto: youtube.com

După ce a fost anunțat de respingerea de către șeful statului a primei nominalizări, ca ministru al Transporturilor, pentru Mihai Fifor, premierul Ponta a anunțat următoarea nominalizare. Iulian Matache, actaul secretar de stat în ministerul Transporturilor, a fost propus ca ministru, după ce premierul s-a consultat cu colegii din BPN al PSD.

Iulian Matache este secretar de stat în Ministerul Transporturilor din martie 2014 și a mai fost secretar de stat la ministerul Dezvoltării și director al Direcţiei Dezvoltare din cadrul Consiliului Judeţean Vrancea. De altfel, presa locală îl prezintă pe Matache ca fiind un apropiat al baronului de Vrancea, Marian Oprișan, căruia i-ar fi mulțumit public, în 2012, când a fost numit secretar de stat la Ministerul Dezvoltării.

Conform declarației de avere, soția lui Iulian Matache este președintele Tribunalului Vrancea, iar veniturile ei sunt aproape duble față de cele ale soțului, peste 170.000 de lei pe an. Iulain Matache a mai câștigat, în afara salariului de secretar de stat, peste 60.000 de lei, anul trecut, din indemnizațiile de la CA Tarom și EON Distribuție. Cei doi dețin doar o casă de locuit și un apartament și trei terenuri. În declarația de avere a secretarului de stat nu apar alte bunuri, sau bijuterii, obiecte de artă, sau conturi.

Matache a fost primul nume vehiculat în PSD ca posibil înlocuitor al lui Ioan Rus la conducerea Ministerului Transporturilor, înainte de nominalizarea lui Fifor.

A doua nominalizare făcută de premier nu mai poate fi respinsă de șeful statului.