13 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 19:47

Pe ce cheltuiește Primăria Sectorului 6 milioane de euro împrumutate

spot_img

Un credit de peste 12,8 milioane de euro va fi dat în acest an pe modernizări arhitecturale, peisagistice, amenajarea parcărilor, spațiilor verzi și reabilitarea termică a blocurilor

Primaria_Sector 6

Consilierii Primăriei Sectorului 6 au aprobat investiții finanțate din împrumuturi în valoare totală de aproximativ 56,5 milioane de lei, pentru continuarea unor lucrări.

Conform listei de investiții finanțate din împrumuturi interne pentru acest an, postată pe site-ul Primăriei Sectorului 6, primarul Rareș Mănescu continuă să distrugă spațiile verzi prin amenajarea unei parcări în faţa unor blocuri din Drumul Taberei și Militari.

Cei mai mulți bani, respectiv 31 milioane de lei, se cheltuiesc pentru reabilitarea termică a blocurilor.

În fruntea listei de investiții din bani împrumutați se află modernizarea arhitecturală și peisagistică a Parcului Drumul Taberei, întreținerea spațiilor verzi din Drumul Taberi și Militari, proiecte pentru care se cheltuiesc 9,5 milioane de lei. Mai exact, 1,5 milioane de lei se facturează pentru modenizarea arhitecturală și peisagistică a Parcului Drumul Taberei, 4,5 milioane de lei costă proiectul pentru amenajarea urbanistică a spațiilor verzi din Drumul Taberei și 3,5 milioane de lei reprezintă cofinanțarea pentru plantarea unor arbori și panseluțe în spațiile verzi din sectorul 6.

La capitolul locuințe, 31 milioane de lei se cheltuiesc pentru reabilitarea blocurilor și 300.000 de lei reprezintă confinanțarea proiectului „asigurarea siguranței publice în cartierele Drumul Taberei și Militari”. Alte 300.000 de lei se cheltuiesc pentru achiziționarea și instalarea sistemului de supraveghere video pentru creșterea siguranței și prevenirea criminalității în Parcul Drumul Taberei. Încă 500.000 de lei se cheltuiesc pentru consultanță privind reabilitarea termică a imobilelor multietajate.

Pe lista de investiții figurează încă 14,9 milioane de lei pentru transporturi. Banii reprezintă cofinanțări pentru modernizarea unor străzi, trotuare, parcări în Cartierul Drumul Taberei și Militari.

Ștefan Etveș
Alexandru Maghiar