9 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 4:29

Pe ce aruncă banii Primăria Sectorului 6

spot_img

Studii, consultanță și sisteme de irigații de milioane de euro, din bugetul local

Primaria_Sector 6

Primăria Sectorului 6 plătește aproximativ 5,9 milioane de lei, bani din bugetul local, pentru consultanță, expertize, studii de prefezabilitate, studii de fezabilitate și proiecte.

Anual, primarul Rareș Mănescu cheltuiește milioane de euro pe studii de fezabilitate, consultanță și expertize privind refacerea sistemului rutier pentru străzi, trotuare, spații verzi în Sectorul 6. Consilierii locali au aprobat aproximativ 5,9 milioane de lei, bani din bugetul local, pentrul elaborarea studiilor de prefezabilitate, a studiilor de fezabilitate, proiectelor și altor documentații aferente obiectelor de investiții.

În acest an, cei mai mulți bani, respectiv 2,4 milioane de lei, se cheltuiesc cu servicii de optimizare a lichidităților financiare necesare derulării proiectelor de investiți, studiu de oportunitate și caietul de sarcini în vederea concesionării serviciilor de salubritate, studiu de fezabilitate pentru instalarea unui lift. Alte 571.000 de lei se vor aloca pentru consultanță în domeniul achizițiilor publice pentru derularea procedurii de concesionare a serviciilor de salubritate , consultanță privind managementul de proiect „Modernizare urbanistică, spații verzi, trotuare și parcări în cartierele Drumul Taberei și Militari”. În aceeași sumă intră și consultanța pentru asigurarea sigurantei publice în Drumul Taberei și Militari.

Potrivit listei obiectivelor de investiții finanțate din bugetul local pentru acest an, postate pe site-ul Primăriei Sectorului 6, aproximativ 50.000 de lei se cheltuiesc pentru reactualizarea documentației privind „Modernizarea urbanistică – spații verzi din Drumul Taberei și Militari”.

Încă 150.000 de lei se vor aloca pentru studiul de fezabilitate, expertiza și proiectul tehnic al Centrului „Arlechino”.

Conform listei de cheltuieli, aproximativ 400.000 de lei se vor cheltui pentru studii vizând Centrul de copii „Sf. Andrei” și studiul de fezabilitate și proiect tehnnic pentru o construirea unei brutării, care să deservească acest centru, dar, probabil, și alte centre sociale.

Încă aproximativ un milion de lei se plătesc pentru reactualizarea documentației privind reabilitarea termică a blocurilor, diverse studii și proiecte tehnice.

De asemenea, Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 (ADPDU) plătește peste 2 milioane de lei pentru reactualizarea documentației tehnice privind modernizarea mai multor străzi și trotuare. ADPDU Sector 6 are la dispoziție încă 900.000 de lei pentru lucrări de instalații de irigare, 2,55 milioane de lei pentru amenajarea parcului ANL Brâncuși și încă 2 milioane de lei pentru consolidarea, extinderea și modernizarea Cinematografului Favorit. Gardul pentru împrejmuirea Parcului Drumul Taberei costă peste 540.000 de lei, iar conducerea ADPDU Sector 6 cheltuiește 80.000 de lei pentru achiziția unei autoutilitare.

Ștefan Etveș