1.3 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 2:40
No menu items!

Pe ce „aruncă” primarul Rareș Mănescu încă 500.000 de euro din banii publici

spot_img

„Parcările inteligente” au devenit o „prioritate” pentru sectorul 6

Rares_Manescu

După ce a vândut până și trotuarele pe post de parcări, primarul sectorului 6, Rareș Mănescu aruncă peste 500.000 de euro pe întreținerea „parcărilor inteligente”.

Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană, aflată în subordinea primarului sectorului 6, Rareș Mănescu, a atribuit un contract de întreținere și reparații a „parcărilor inteligente”, în valoare de aproximativ 500.000 de euro, bani cu care se pot amenaja câteva spații de joacă pentru copii, unei firme private abonate la banii cetățenilor din sectorul 6.

În conturile Tettas, o firmă cu numai doi angajați, vor intra 1,82 milioane de lei, fără TVA, pentru anumite servicii de întreținere și reparații parcări. Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6, la finalul lunii iulie, a atribuit contractul acord-cadru, valabil un an, pentru anumite servicii de întreținere și reparații parcări inteligente tip Smart Parking, sisteme pe verticală de câte 24 de locuri.

Oficialii sectorului 6 au primit o singură ofertă, iar contractul a fost atribuit prin negociere fără anunț de participare pe motiv că „serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive legate de protejarea unor drepturi de exclusivitate”.

Tettas are sediul în sectorul 1, dar este abonată la contracte cu Primăria Sectorului 6. Conform situației financiare depusă la 31 decembrie 2012, Tettas a avut o cifră de afaceri de aproximativ 300.000 de lei, datorii de circa 590.000 de lei și pierdere de 140.473 de lei. În ultimii ani, Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6 a alocat milioane de lei, bani care au intrat tot în conturile Tettas, pentru construcția unor sisteme de parcare pe verticală, Smart Parking, de câte 24 de locuri, în cartierele Drumul Taberei, Militari și Giulești.

Anul trecut, Rareș Mănescu a cheltuit circa 2 milioane de lei pentru constrcuția a trei parcări pe verticală, prevăzute cu 72 de locuri, în zonele Apusului, Giulești și Uverturii. Tot anul trecut, în luna iunie, Tettas, s-a „lipit” de aproximativ 800.000 de lei, fără TVA, pentru a se ocupa tot de întreținerea și repararea parcărilor inteligente „Smart Parking”. În 2012, aceeași firmă a câștigat aproximativ 100.000 de lei pentru servicii de întreținere și reparare a parcărilor inteligente. În 2011, aceleași servicii, au costat oficialii sectorului 6 aproximativ 140.000 de lei.

Alexandru Maghiar