3.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 2:14
No menu items!

Pe ce „aruncă” Primăria Sectorului 6 banii contribuabililor

spot_img

Rareș Mănescu umple conturile unei firme de consultanță financiară, în condițiile în care are 75 de angajați în acest domeniu

Primaria_Sector 6

Primarul Sectorului 6, Rareș Mănescu, a atribuit un contract de consultanță financiară de 1 milion de euro, echivalentul a 5.000 de pensii medii, unei firme private. TUD Business Consulting, firmă cu doar 21 de angajați, s-a lipit de aproximativ 4,45 milioane de lei, ca să-i ajute pe angajații primăriei lui Rareș Mănescu la derularea unui program finanțat extern, program inițiat din mandatul predecesorului lui Mănescu la primărie, Cristian Poteraș. Brusc, după vreo 2 ani, angajații edilului nu mai știu cum să deruleze programul de reabilitare termică, să obțină credite avantajoase și să analizeze rapoarte financiare.

Dacă programul are finanțare de la Banca Europeană de Investiții, contractul cu firma de consultanță e pe banii cetățenilor din sectorul 6. Ce-i drept, se numește pompos – contract privind servicii de optimizare și gestionare a lichidităților financiare pentru programele de investiții ale Primăriei Sectorului.

Primăria sectorului 6 nu a organizat licitație electronică, pe motiv că acest contract nu intră sub incidența acordului privind contractele de achiziții publice

Conform organigramei primăriei, 29 de oameni lucreazăla departamentul Economic, 28 la Investiții, 8 la Comercial și 10 la Juridic.

Firma de consultanță are sediul social în sectorul 6, dar este abonată la contracte cu autorități din mai multe zone. Conform paginii sale de prezentare, TUD Business Consulting a derulat contracte și cu Administrația Piețelor sector 6, cu Primăria Capitalei, Primăria sectorului 1, Primăria sectorului 3, Primăria sectorului 4, și alte 10 primării din țară.

Alexandru Maghiar