13 C
București
joi, 22 februarie 2024 - 18:41
No menu items!

Pe 23 şi 24 octombrie vor avea loc interviurile candidaţilor la şefia PÎCCJ şi DNA

spot_img

Procurorii care şi-au depus candidaturile pentru funcţiile de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi procuror şef al DNA vor susţine interviuri în zilele de 23 şi 24 octombrie, potrivit Ministerului Justiţiei.

În cursa pentru şefia PÎCCJ şi DNA au rămas 11 procurori.

Interviurile vor avea loc la sediul Ministerului Justiţiei, în Sala de consiliu, iar timpul alocat fiecărui candidat este de o oră în cazul celor care s-au înscris pentru o singură funcţie de conducere şi de o oră şi 30 de minute în cazul celor care s-au înscris pentru ambele funcţii. În această din urmă situaţie se află doi procurori, Viorica Stoica şi Constantin Sima, ambii de la PÎCCJ.

Pentru funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-au înscris: Elena Hach – de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov, Gheorghe Cornescu – de la PÎCCJ, Mihail Tiberiu Niţu – de la PÎCCJ (numit la Inspecţia Judiciară a CSM), Emil Gheorghe Moţa – Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Pentru şefia DNA s-au înscris: Claudiu Constantin Dumitrescu -de la DNA (detaşat la DLAF), Ioan Irimie – DNA Cluj, Vasile Ioniţă – de la DNA, Paula Nicoleta Tănase – Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi şi Laura Codruţa Kovesi – DIICOT Sibiu, detaşată la MAE.

Constantin Sima şi Viorica Stoica, ambii de la PÎCCJ, şi-au depus candidatura atât pentru funcţia de procuror general al PÎCCJ, cât şi pentru cea de procuror-şef al DNA.

Printre cei care îşi depuseseră candidatura pentru funcţia de procuror general al PÎCCJ s-a aflat şi fostul procuror militar Dan Voinea al cărui dosar a fost respins, întrucât nu mai are calitatea de procuror, fiind pensionat din 2009.