3.9 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 20:42
No menu items!

PDL vrea să îl pârască pe Ponta la Avocatul Poporului

spot_img

avocatul_poporului

PDL va sesiza Avocatul Poporului dacă Guvernul va organiza alegerile parțiale după norme neconstituționale. Anunțul a fost făcut de secretarul executiv al PDL, Radu Carp, acesta declarând că aceste alegeri nu se pot desfășura într-un singur tur, iar cel mai bine clasat este câștigător al colegiului.

Guvernul vrea să-și întărească majoritatea fragilă din Parlament încălcând Constituția. Alegerile parțiale trebuie să aibă loc în toate colegiile rămase fără reprezentanți în Parlament, după norme unitare, conforme cu legislația electorală în vigoare. De altfel, Curtea Constituțională a stabilit că articolul 48 alineatul 17 din Legea 35/2008 pentru alegerea Camerei și a Senatului este neconstituțional. În aceste condiții, Guvernul este obligat să armonizeze decizia Curții cu legislația electorală. În cazul în care Ordonanța Guvernului privind alegerile parțiale din 25 mai va apare în forma anunțată de reprezentanții executivului, PDL va sesiza Avocatul Poporului

Radu Carp
secretar executiv al PDL

În același timp, Guvernul nu avea dreptul să modifice legislația electorală decât cu cel puțin șase luni înainte de alegeri, iar modificările propuse trebuiau trecute prin dezbatere publică, a mai spus Radu Carp.

Nicoleta Vera