20.3 C
București
vineri, 18 iunie 2021 - 2:56

PDL îl susține pe candidatul Angelei Merkel pentru postul de președinte al Comisiei Europene. EXCLUSIV

spot_img

ppe barnier juncker

PDL îl va susține pe Jean-Claude Juncker pentru poziția de candidat al Partidului Popular European la funcția de președinte al Comisiei Europene, în dauna lui Michel Barnier, potrivit unor surse din partid.

Alegerile vor avea loc vineri, la Congresul PPE de la Dublin, iar principalul contracandidat al lui Juncker este francezul Michel Barnier.

Juncker are sprijinul cancelarului german Angela Merkel, în calitatea acesteia de lider al celui mai mare partid afiliat la PPE din Europa.

Barnier este membru al UMP, partidul fostului lider de la Paris Nicolas Sarkozy. Acesta are puține șanse pentru o funcție europeană, în contextul în care nu va beneficia de susținerea propriei țări, pentru că Franța este condusă acum de socialiști.

Partidul european care va câștiga alegerile din 25 mai va propune Parlamentului European candidatul pentru funcția de șef al Comisiei.

Juncker s-a născut în 1954 și a fost prim-ministru al Luxemburgului între 1995 și 2013, perioadă în care a îndeplinit și funcția de președinte al Eurogrupului – organismul care reunește miniștrii de finanțe din Zona Euro.

Barnier s-a născut în 1951 și este din 2010 comisar European pentru Piața Internă și Servicii. Barnier a fost ales prima oară în Parlamentul francez în 1978, la 27 de ani.

C.C.