4.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 14:58
No menu items!

PDL cere verificări PE privind deplasarea lui Schulz la Târgu Jiu

spot_img

În timp ce Traian Băsescu apreciază faptul că oficialul european a vizitat oraşul  Târgu Jiu, PDL cere verificări privind deplasarea lui Schulz tocmai în oraşul în care şi-a depus candidatura Victor Ponta.

Eurodeputatul PDL Petru Luhan a anunţat că va cere Parlamentului European să verifice din ce buget au fost plătite acțiunile lui Martin Schulz în favoarea USL şi susţine că preşedintele PE şi-a pătat onoarea participând la evenimentele cu iz electoral organizate de către Victor Ponta. “Consider că momentul ales de către domnul Schulz pentru a face o vizită în România este total neadecvat, având în vedere că alegerile parlamentare se apropie cu pași repezi. Chiar regulamentul de funcționare a Parlamentului European interzice implicarea deputaților europeni în campaniile electorale ale altui stat membru şi folosirea bugetelor instituțiilor europene în acest sens. In plus, în calitatea sa de președinte al Parlamentului European, domnul Schulz are o responsabilitate suplimentară de a rămâne imparțial şi este nedemn de un înalt funcționar european să recurgă la asemenea practici neloiale”, a spus Luhan.

“Spre deosebire de colegii dânsului care au realizat ce se petrece în ţara noastră, regret faptul că domnul Schulz și-a pătat onoarea și a participat la evenimentele cu iz electoral organizate de către Victor Ponta. Sunt indignat inclusiv de atitudinea acestuia prin care amintește în alocuțiunea sa despre parlamentul său și doresc să îi amintesc că Parlamentul European nu este parlamentul dânsului, este parlamentul tuturor celor 500 de milioane de cetățeni ai Uniunii Europene,  indiferent de preferințele politice ale acestora”, a completat Petru Luhan. El s-a arătat bucuros de faptul că Schulz apreciază operele lui Brâncuși şi dorește să susțină eforturile autorităţilor din România de a le include în patrimoniul UNESCO, dar lăsând componenta culturală la o parte, precizează Luhan, aceasta este o mare insultă pentru români. Din toate perioadele posibile şi din toate zonele ţării, domnul Schulz a ales să facă o vizită oficială în Romania tocmai acum, în prag de alegeri şi tocmai la Târgu Jiu, orașul unde Ponta şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în Camera Deputaţilor.