14 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 20:09

PDL cere demisia prefectului de Dâmbovița, pentru implicare în campania electorală

spot_img

PDL a depus, duminică, mai multe plângeri penale pentru “turism electoral”

flutur_gheorghe

Gheorghe Flutur, șeful de campanie al PDL, a precizat, duminică, într-o conferință de presă, că PDL a depus plângeri penale pentru “turism electoral” semnalat în mai multe sectoare din București sș pentru nereguli în procesul de vot la urnele mobile din teritoriu.

În București am depus mai multe plângeri penale pentru turism electoral în mai multe sectoare. În sectorul 1, la cinci secții a fost oprită desfășurarea alegerilor pentru o perioadă de timp la secțiile de vot 102, 106, 105, 159, 158, pentru că au fost semnalate mai multe autocare din Galati, Prahova, Iași, Dâmbovița în turism electoral și am cerut explicații. Probleme au fost și în sectorul 3 – patru autocare de Cluj în zona Bulevardului Corneliu Coposu, în sectorul 4 autocare de Neamț și Brăila, iar în sectorul 6, în zona Străzii Lujerului, au fost zece autocare care au venit să voteze, cei mai mulți din Dâmbovița.

Gheorghe Flutur a spus că a doua categorie de probleme se referă la funcționari ai statului care ar trebui să vegheze asupra corectitudinii desfșurării alegerilor, dar care s-au implicat în campania electorală.

Flutur a arătat că prefectul de Dâmbovița, Victor Sanda, a fost surprins de democrat-liberali la sediul PSD Pucioasa în ziua alegerilor. “Cerem demiterea prefectului de Dâmbovița pentru implicare în campanie electorală“, a spus Gheorghe Futur.

Flutur a arătat ca PDL a depus plângeri penale și în județul Teleorman, unde ar fi fost găsite adeverinte false pentru oamenii înscriși pe tabelele pentru urna mobilă, iar la Gorj reprezentanții PDL au descoperit că se oferea “mită electorală”, cei care votau primind papuci și bere.

Gheorghe Flutur a mai spus că mita electorala se dădea și în Buzau, în Valea Râmnicului, unde ziare cu candidatul PSD împreună cu suma de 50 de lei erau puse în gardurile localnicilor.

PDL a depus plângeri penale si în Dolj, pentru medici care ar fi dat adeverințe false pentru urna mobilă.

Nicoleta Vera