14.9 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 1:25

PDL a votat pentru alianța cu PNL, nu pentru fuziune

spot_img

Conducerea PDL a aprobat, miercuri, începerea discuțiilor cu PNL pentru o alianță

pdl

Președintele democart-liberal, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, că membrii Biroului Permanent Național al PDL au aprobat, în unanimitate, începerea discuțiilor cu PNL pentru o alianță.

Biroul Permanent Național al PDL a decis cu unanimitate de voturi începerea discuțiilor cu PNL pentru construirea unei alternative pentru România, o alternativă care să aibă în centru interesul cetățeanului român, parcursul euro-atlantic al României, respectarea statului de drept, respectarea justiției și crearea unor condiții mai bune în România pentru fiecare cetățean al acestei țări, astfel încât să rezolvăm multe din problemele cu care se confruntă, legate de locurile de muncă, de învațământ, de sănătate.

Vasile Blaga
președintele PDL

Vasile Blaga a precizat că PDL doreşte constituirea în timp a unui mare partid de centru-dreapta.

Particităm la această discuție deschiși, dorim să colaborăm pe termen scurt, mediu și lung, deci nu vom avea în vedere numai alegerile prezidențiale din acest an, dar și alegeri locale și generale în 2016. Ba mai mult, dorim construirea în timp a unui singur mare partid de centru-dreapta în România.

Vasile Blaga
președintele PDL

Preşedintele interimar al PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că între liberali există disponibilitatea unei discuţii cu PDL pe marginea unei fuziuni, în urma căreia să de ajungă la un mare partid de dreapta. Antonescu a afirmat că ideea alianţelor nu oferă suficientă credibilitate. Liderul interimar al PNL a precizat că liberalii nu au un apetit foarte mare pentru o nouă alianţă şi nu cred că ar fi credibilă.

D.M.