12.8 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 13:59

PDL a făcut o nouă “achiziție”: Răzvan Orășanu, fost președinte al AVAS

spot_img

Noul membru PDL a fugit cu documentele de la AVAS.

razvan_orasanu

Cunoscut drept cel care a fugit noaptea cu documentele privatizărilor de la AVAS când a părăsit postul de șef peste Activele Statului, Răzvan Orășanu s-a înscris luni în PDL. Noul membru democrat-liberal a fost prezentat cu fast chiar de către Cătălin Predoiu: “În timp ce în PSD se adună baronii corupți, în PDL se adună profesioniștii”.

Răzvan Orășanu a fost descoperit de Mircea Geoană prin Institutul Aspen, a ajuns apoi consilier personal al premierului Călin Popescu Tăriceanu și, de aici, a fost propulsat șef la AVAS. Când a plecat de la Autoritate, a xeroxat și documente ale instituției și s-a ales cu dosar penal. A motivat atunci că documentele nu aveau caracter confidențial și că îi erau necesare să demonstreze că a făcut treabă bună în postul pe care-l ocupase. A primit “neînceperea urmăririi penale”, însă gestul lui a rămas în istorie. Acum, spune Orășanu, după ce a stat departe de politică 10 ani, “ca tehnocrat” , după cum s-a autocaracterizat, a decis să se înscrie în PDL.

Este limpede că România merge într-o direcţie proastă. Sărăcie şi hoţie este sloganul care se lipeşte de actuala guvernare. Pentru ca lucrurile să meargă într-o direcţie greşită este suficient ca oamenii buni să stea deoparte şi să nu facă nimic. Fără o implicare acum, următorii cinci sunt în beznă.

Răzvan Orășanu

Și, ca proaspăt membru de partid, Orășanu a ținut să-și laude șefii: ,,Le port respect celor care şi-au ţinut ministerele în mână şi au reuşit să facă lucrurile să se mişte. Mă refer la Vasile Blaga la Interne, Monica Macovei la Justiţie, Cătălin Predoiu la Justiţie şi Sulfina Barbu, la Mediu”.

Veronica Nane