2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 21:39
No menu items!

PDL a depus la BEC lista de candidaţi pentru Parlamentul European

spot_img

miting pdl 2

PDL a depus duminică, la Biroul Electoral Central, lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare, pe primele poziții aflându-se Theodor Stolojan, Monica Macovei, Traian Ungureanu și Marian Jean Marinescu, actuali eurodeputați ai partidului.

“Criteriul de bază care a stat la baza acestei liste este competenţa, avem, sunt convins, cea mai bună listă de candidaţi pentru Parlamentul European, pe ea figurând oameni cu foarte multă experienţă în PE care au dovedit acolo că apără interesele României, că-i apără parcursul european (…) Lista este condusă de domnul Stolojan, europarlamentar cu multă experienţă, urmat de doamna Monica Macovei – despre care nu eu, ci colegii din PE spun că a fost cel mai bun europarlamentar”, a afirmat președintele PDL, Vasile Blaga.

Blaga a precizat că lista de candidaţi pentru europarlamentare a fost însoţită de circa 300 de mii de semnături de susţinere.

Potrivit unor surse din PDL pe aceeași listă care are 42 de candidați se regăsesc mai mulți primari democrat-liberali de mari orașe, Gheorghe Falcă (Arad), George Scripcaru (Brașov), Dorin Florea (Târgu Mureș) și Mircea Hava (Alba Iulia).

Pe 30 martie, în cadrul unui eveniment care va avea loc în București, PDL își va lansa candidații în cursa pentru alegerile europarlamentare din 25 mai.

C.C.