21.8 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 21:24
No menu items!

PC: Candidatura lui Becali, înţeleaptă şi chiar strategică pentru USL

spot_img

Partenerii de alianţă ai liberalilor, conservatorii, consideră că decizia privind candidatura sub umbrela USL a finanţatorului Stelei, Gigi Becali, este una tactică, înţeleaptă şi chiar strategică, pentru că el are o calitate foarte rară în politica românească -este milos – şi chiar şi atunci când greşeşte nu o face în mod intenţionat.

Purtătorul de cuvânt al PC, Bogdan Ciucă, motivează aceste calificări şi prin faptul că pentru USL în viitor, dar şi pentru faptul că Gigi Becali ”aduce deja un aport important în politica românească”. „Eu am mai declarat, mie îmi place Becali. Nu sunt stelist, eu sunt gălăţean şi ţin cu Oţelul Galaţi, chiar m-am născut şi voi candida în cartierele muncitoreşti ale combinatului. În schimb, Gigi Becali are un lucru care este mai rar în politică – este sincer şi când greşeşte. Nu greşeşte cu răutate. Atunci când greşeşte prin manifestări el aşa simte, aşa o spune, nu o face cu răutate. Şi cred că este un lucru bun care ne lipseşte multora din politică”, a declarat liderul PC.

În opinia sa, Becali este un competitor potrivit pentru Dan Diaconescu şi mai spune că preşedintelui PNG nu i se poate reproşa dragostea de oameni. „Este una din persoanele care, evident, se simte, se vede, este milos, vrea să ajute. Poate că, de multe ori, greşeşte din perspectiva manifestării sau a modului în care o arată. Dar, pe fond, e un om sufletist şi e un lucru rar în politică. Comportarea, modul de a comunica e un lucru care poate fi întotdeauna rezolvat, reparat, dar cu mila şi cu dragostea de cei din jur te naşti, eşti rău sau bun pentru că aşa ai fost crescut. Iar dl Becali are dragoste şi de Dumnezeu şi de cei din jur. Comportarea sau manifestarea, sau cum o spune, ţine de stilul dânsului şi asta reprezintă o pată de culoare. Dar decizia ca dl Gigi Becali să candideze din partea USL este una strategică, de tactică şi care din toate calculele arată că e o decizie foarte bună”, apreciază deputatul conservator. (C.C.)