Paznicii de lux din sectorul 1 al Capitalei

Primăria condusă de Andrei Chiliman plătește regește paza unor parcuri și pasaje pietonale – peste 5 milioane de euro

primaria-sectorului-1

Administrația Domeniului Public (ADP) Sector 1, subordonată primarului Andrei Chiliman, vrea să cheltuiască peste 18,2 milioane de lei, fără TVA (peste 5 milioane de euro, cu TVA), bani de la bugetul local, pentru paza parcurilor și pasajelor pietonale. Asta după ce, în ianuarie, tot ADP Sector 1 anunța că este dispusă să cheltuiască peste 80 de milioane de euro doar pe “plombarea” unor străzi secundare, o sumă colosală, potrivit specialiștilor în infrastructură.

Acum, ADP Sector 1 a lansat anunțul privind contractul acord-cadru pentru servicii de pază și protecție, care ar urma să fie valabil 48 de luni de la data semnării.

Potrivit anunțului, contractul vizează paza a 34 de parcuri și pasaje pietonale aflate în administratrarea ADP sector 1.

Valoarea contractului este de 18,2 milioane de lei, fără TVA. (…). În fiecare an, timp de 4 ani, se va atribui un contact în valoare de minim 3.871.920 lei/an și maxim 4.555.200 lei/an. Serviciile de pază se vor presta la un număr de minim 34 de obiective aflate în administrarea ADP sector 1. Garanția de participare este de 364.665 de lei, iar modalitatea de finanțare a contractului este bugetul local.

anunț licitație, Primăria sectorului 1

În anunț se precizează că ofertanții trebuie să demonstreze că au realizat o medie a cifrei de afaceri, în ultimii 3 ani 2012-2014, de cel puțin 9 milioane de lei și să facă dovada că, în ultimii 3 ani, au realizat servicii de pază, cu o valoare cumulată de cel puțin 4,5 milioane de lei. De asemenea, firmele de pază care se prezintă la licitație trebuie să facă dovada că dispun de 164 agenti de pază, un medic cu specializare în medicina de urgență și un ambulanțier. Ofertanții trebuie să dețină cel puțin două autoturisme intervenție rapidă, o ambulanță și un dispecerat dotat cu un fax și stații radio pe fiecare post fix. ADP sector 1 nu va organiza licitație electronică, iar principalul criteriu de atribuire este prețul cel mai scăzut.

Termenul-limită pentru primirea ofertelor este 24 aprilie, urmând ca evaluarea ofertelor să aibă loc pe 27 aprilie.

Ștefan Etveș
Alexandru Maghiar

NICIUN COMENTARIU