3 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 2:48
No menu items!

Paza de Coastă, dizolvată în Coreea de Sud

spot_img

Seulul decide dizolvarea corpului Pazei de Coastă în urma accidentului de feribot din aprilie

 feribot naufragiat coreea de sud

Preşedinta sud-coreeană Park Geun-hye a anunţat luni dizolvarea corpului Pazei de Coastă, în urma tragediei feribotului Sewol, la 16 aprilie, în care au murit sau au fost date dispărute 302 persoane.

“Am decis să dizolv corpul Pazei de Coastă”, a declarat şefa statului într-un discurs televizat, în care şi-a asumat responsabilitatea ultimă a Guvernului pentru acestă catastrofă.

“În calitate de preşedinte responsabilă de viaţa şi securitatea sud-coreenilor, prezint scuzele cele mai sincere pentru toate suferinţele provocate populaţiei”, a adăugat ea.

Park Geun-hye a prezentat în mai multe rânduri scuze, după naufragiu, dar este prima dată când îşi asumă responsabilitatea directă a acestei drame. Ea a recunoscut, de asemenea, că numeroase vieţi ar fi putut fi salvate dacă echipele de intervenţie ar fi fost mai eficiente.

Activităţile Pazei de Coastă din Coreea de Sud vor fi scindate. Partea de anchetă va fi preluată de către poliţie, iar partea de patrulare maritimă a fost încredinţată unui nou minister, Ministerul Securităţii Naţionale.

Bilanţul teribil al acestei catastrofe a fost provocat de reglementări permisive în transportul maritim prea puţin respectate, de o formare insuficientă a echipajului pentru situaţii de urgenţă şi de o lipsă totală de supraveghere din partea autorităţilor. Salvatorii sunt acuzaţi că au fost prea lenți în primele ore după naufragiu.

Feribotul Sewol transporta 476 de persoane, majoritatea elevi de liceu care efectuau o excursie cu şcoala, provenind toţi de la aceaşi instituţie, de la sud de Seul. Dintre cei 325 de adolescenţi care se aflau la bord, 280 sunt morţi sau au fost daţi dispăruţi.

C.A.