15 C
București
marți, 28 mai 2024 - 8:25
No menu items!

PayPal a transferat din greşeală 92 de milioane de miliarde de dolari în contul unui american

spot_img
foto: www.wowebook.org

Operatorul de plăţi online PayPal a transferat din greşeală peste 92 de milioane de miliarde de dolari în contul unui american care a declarat ulterior că ar fi folosit o parte, infimă, din bani pentru a achita datoriile statului american, însă eroarea a fost corectată foarte rapid de PayPal.

Potrivit CNN, extrasul de cont pentru luna iunie primit de la PayPal prin email arată că americanul Chris Reynolds, director de PR în Pennsylvania, a fost creditat de operatorul de plăţi cu suma de 92.233.720.368.547.800 de dolari. Datoria publică a SUA se situează la circa 17.000 de miliarde de dolari.

Eroarea a fost remediată foarte rapid de PayPal, fără ca posesorul contului să cheltuiască nimic din averea fictivă. Când acesta şi-a verificat online contul, soldul era de zero dolari, aşa cum ar fi trebuit, de altfel, să arate.

Pentru scurt timp şi fără să ştie, americanul a fost cel mai bogat om de pe planetă, de peste un milion de ori mai bogat decât Bill Gates, care cu 73,7 miliarde de dolari, conduce în topul miliardarilor calculat de Bloomberg.

PayPal a recunoscut eroarea şi s-a oferit să doneze o sumă nespecificată unei cauze caritabile alese de Reynolds. „Este în mod clar o eroare şi apreciem că Reynolds a înţeles situaţia”, se arată într-un comunicat al PayPal.

Întrebat ce ar fi făcut cu banii, fostul miliardar a afirmat că, probabil, ar fi achitat datoria publică a SUA. „Probabil aş fi plătit datoria naţională”, a spus el.

Înaintea acestui incident, cea mai mare sumă încasată de Reynolds prin PayPal a fost de „uşor peste 1.000 de dolari”, în urma vânzării unui set de anvelope BMW vintage pe eBay. Reynolds vinde în timpul liber piese auto pe eBay.

R.D.