13.2 C
București
marți, 15 octombrie 2024 - 0:56
No menu items!

Pavlova

spot_img

Prăjitura a fost creată ca un omagiu adus balerinei Anna Matveyevna Pavlova, în timpul turneelor acesteia din anii ’20, în Australia și Noua Zeelandă. Deși este relativ nouă, nu se știe cu certitudine cine este inventatorul rețetei. Potrivit biografiei Annei Matveyevna Pavlova, scrisă de Keith Money, desertul a fost creat de chef-ul unui hotel din Wellington, Noua Zeelandă, în 1926, când celebra balerină era în turneu. Forma prăjiturii ar fi inspirată din costumația ei de scenă.

pavlova_1

Ingrediente:

  • 4 albușuri;
  • 150 gr zahăr,
  • 1 fiolă esență vanilie (2ml),
  • 1 linguriță oțet.

Pentru decor:

  • 200 gr smântână lichidă,
  • 100 gr zahăr,
  • 1 mango,
  • 1 strugure.

Mod de preparare:

Albușurile se bat spumă cu puțină sare. După ce capătă consistență, se adaugă zahărul, lingură cu lingură. Spuma se va îngroșa și va deveni lucioasă. Adăugăm lingurița de oțet și continuăm să batem spuma pentru încă 3-4 minute.

Pe o tavă se va pune hârtie de copt și peste hârtie spuma de albușuri, dându-i forma rotundă.

pavlova_2

Se introduce tava la cuptorul încălzit la 125 grade, pentru o oră. După ce se oprește cuptorul, se lasă bezeaua să se răcească în cuptorul cu ușa deschisă la jumătate.

Între timp se bate frișca lichidă cu zahărul. Se curăță fructele alese și se taie după forma dorită. După două ore de la coacerea bezelei, se toarnă frișca peste bezea și se ornează cu fructe. Se dă la rece până la servire.

pavlova_3Savurați cu plăcere!

pavlova_4Nicoleta Popa