Paul Stănescu, în fața Comisiei de anchetă a șefului SPP: “Mi s-a propus protecție din partea lui Pahonțu”

FOTO: news.ro/Inquam Photos-Octav Ganea

Vicepremierul Paul Stănescu a fost audiat, marți, în Comisia parlamentară care investighează dacă SPP s-a implicat în activitatea unor partide politice. După audiere, Stănescu a relatat că șeful SPP, Lucian Pahonțu, i-ar fi oferit protecție, în cazul în care Liviu Dragnea ar fi fost debarcat de conducerea PSD, iar el ar fi acceptat să preia șefia partidului.

“Ceea ce v-am spus public, am spus și la Comisie. Alte elemente de noutate nu sunt. Eu am depus jurământul cam la mijlocul lunii octombrie. În noiembrie un prieten a venit la mine și mi-a transmis un mesaj de la directorul SPP. Mesajul a fost cel pe care vi l-am spus public. Dragnea până în martie o să fie istorie. Că tu, eu și câțiva colegi, am putea prelua partidul și că eu aș putea avea protecție. Ce înseamnă protecție e de discutat. Bineînțeles că răspunsul meu a fost categoric nu.

Am spus și în fața Comisiei că omul acesta, pe care nu-l cunosc, m-a luat de prost. Întâlnirea între mine și prietenul meu a fost în biroul Ministerului Dezvoltării Regionale, nu a fost la cârciumă sau mai știu eu unde. Prietenul meu nu face parte din niciun partid politic, nicio structură militară. Nu l-am întrebat de unde știe pentru că cine mă cunoaște probabil știe că sunt foarte categoric și nu vreau amănunte. Am încredere în ce a spus pentru că e un prieten foarte bun. Eu nu am acuzat SPP”, a spus Paul Stănescu. 

 
R.D.

NICIUN COMENTARIU