12.9 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 19:45

Paul al României, executat silit pentru 4,7 milioane de lire sterline

spot_img

Paul al României (fost Lambrino) autointitulat Prințul Paul, este executat silit. Un executor judecătoresc a intrat, joi dimineață, cu ajutorul poliției, în casa din București pentru a lua mai multe obiecte de artă ce vor fi scoase la licitație, banii urmând a ajunge la un jurnalist britanic care a câștigat un proces cu Paul.

Paul al României (numele oficial din buletin) are de achitat 1,8 milioane de lire sterline, drept despăgubiri, dar și 2,9 milioane, cheltuieli de judecată, după ce a pierdut, în Marea Britanie, procesul cu Marco Houston, patronul publicatiei britanice Royalty Magazin.

Un executor judecătoresc va scoate la licitație mai multe tablouri și sculpturi ale lui Paul al României. Valoarea totală a prețurilor de pornire a celor 11 picturi și sculpturi este de 19.000 de euro. Operele scoase la vânzare aparțin unor artiști precum Ludovic Basarab, Dan Hatmanu și Arthur Verona, iar valoarea acestora variază între 500 de euro și 5.000 de euro. Toate operele de arta sunt din secolul XX.

„La data de 1 septembrie 2016, ora 10, la adresa din Bucuresti, strada Alexandru Philippide, nr 6, sector 2, se vând la licitație publică următoarele bunuri mobile”, se arată în anunțul publicat de Biroul Executorului Judecătoresc Nicoleta Răduță. Executarea silită are loc după ce sentința din Marea Britanie a fost recunoscută în România.

Avocatul lui Paul, Mircea Andrei, a explicat că Marco Houston ar fi scris, la îndemnul lui Paul, un articol defăimător la adresa lui Duda, iar acesta l-a dat în judecată şi a obţinut o sumă uriaşă. „Ei s-au împrietenit şi, să spunem, din prietenie Marco Houston a publicat un articol negativ împotriva lui Radu Duda. Acesta l-a dat în judecată pe Marco Houston şi a câştigat acest proces”, a dezvăluit avocatul lui Lambrino pentru digi24.ro. „A câştigat aproximativ 2 milioane de lire sterline despăgubiri şi ulterior Marco Houston l-a dat în judecată pe prințul Paul ca să recupereze banii pe care era obligat să-i plătească față de Radu Duda”, a mai explicat Mircea Andrei.

Andrei Tudor