1 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022 - 0:14
No menu items!

Patru tineri, între care are o femeie însărcinată, s-au rătăcit pe un câmp. Poliția: “Nu folosiți GPS în afara drumurilor asfaltate”

spot_img

Patru tineri, între care o femeie însărcinată, care intenţionau să ajungă la o cabană din comuna Dumitreşti, judeţul Vrancea, s-au rătăcit, sâmbătă seară, urmând indicaţiile oferite de GPS.

Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Vrancea a anunţat că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, s-a intervenit pentru salvarea a patru persoane care s-au rătăcit.

Oamenii intenţionau să ajungă la o cabană din comuna Dumitreşti şi s-au ghidat după GPS. La un moment dat s-au rătăcit şi s-au blocat în noroi, sunând la 112.

“În ajutorul celor două femei (dintre care una însărcinată) şi doi bărbaţi, cu vârste între 23 şi 34 de ani, au venit Valeria şi Marian, poliţişti ai Secţiei 2 Poliţie Rurală Gugeşti, reprezentanţi Salvamont, SVSU, dar şi voluntari”, a transmis, duminică, IPJ Vrancea.

Potrivit reprezentanților IPJ, operaţiunea a fost dificilă.

“Temperatura scăzută, precipitaţiile, zona cu grad de risc privind animalele sălbatice, dar şi faptul că deplasarea s-a făcut pe jos circa 2 km au făcut ca misiunea echipei să se încheie la aproximativ 3 ore după ce autoturismul a fost găsit în extravilanul comunei Gura Caliţei, la circa 3 km de satul Dealul Lung”, a mai transmis IPJ Vrancea.

Polițiștii au precizat că îi sfătuiesc pe oameni să nu folosească GPS-ul în afara drumurilor asfaltate. “Nu vă încredeți sută la sută în GPS, pentru că poate fi neactualizat sau poate avea erori în condițiile unei configurații satelitare proaste”, au explicat polițiștii. 
 
Raluca Dan