12.8 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 13:26

Patru români morți de gripă. Ministerul Sănătății nu se aşteaptă la o epidemie

spot_img

 

Patru decese înregistrate de la inceputul anului până acum din cauza gripei. Oficiali de la Ministerul Sănătății declară: „Nu ne aşteptăm la o evoluţie imediată a unei epidemii de gripă”

 

Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, conf. dr.  Alexandru Rafila a declarat joi că în România nu se aşteaptă o evoluţie imediată a unei epidemii de gripă, deși patru români au murit de la începutul acestui an după ce au contractat virusul gripal.

Potrivit acestuia, sezonul gripal se preconizează a fi în limite controlabile, numărul total al infecţiilor respiratorii crescând, faţă de săptămâna trecută, cu 8%. Majoritatea cazurilor sunt asociate însă cu alte boli cronice.

În România, se așteaptă ca spre sfârşitul lunii ianuarie să crească numărul cazurilor de infecţii respiratorii, îndeosebi de gripă.

Secretarul de stat recomandă  vaccinarea antigripală, care este cea mai sigură metodă de prevenire, iar persoanelor care acuză  dureri musculare, febră, stare generală proastă, să se adreseze de urgență medicilor.

 

O.P.