18.2 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 5:37
No menu items!

Patru români, între care doi copii, au murit într-un incendiu în Barcelona

spot_img

Un incendiu ce a devastat o sucursală bancară abandonată din Barcelona ocupată de două familii a făcut patru morţi marţi dimineaţă, dintre care doi copii, au anunţat serviciile de pompieri din al doilea oraş ca mărime al Spaniei, citate de Reuters şi France Presse, potrivit Agerpres. Conform Antena3, cele patru victime erau români.

„Pompierii au salvat 4 persoane şi au încercat să resusciteze alte 4 (2 adulţi, 1 copil şi 1 bebeluş) care până la urmă au murit”, a fost anunțul pompierilor spanioli pe Twitter.

Potrivit presei internaționale, copilul avea trei ani şi bebeluşul trei luni. Celelalte patru persoane evacuate au fost spitalizate şi sunt acum în afara oricărui pericol.

Numeroasele clădiri abandonate, nepotrivite pentru cazare dar ocupate ilegal de oameni fără adăpost în Barcelona şi în zonele învecinate, reprezintă un risc serios. Cu aproape un an în urmă, mai multe persoane au murit într-un incendiu la un depozit abandonat şi ocupat de zeci de oameni fără adăpost la Badalona, o suburbie a Barcelonei.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a spus că două familii locuiau în sucursala abandonată a băncii. Cauza incendiului nu este cunoscută încă. 

Emanuel Stan