8.9 C
București
vineri, 16 aprilie 2021 - 23:21

Patru răniți din Colectiv au murit sâmbătă. Alți doi dintre cei 16 pacienți transferați în străinătate au decedat pe drum

Bilanțul victimelor tragediei din clubul colectiv a ajuns, sâmbătă la ora 11, la 38 de persoane, după ce 4 dintre răniți au murit la spital, iar doi dintre cei transportați cu avionul în străinătate au murit pe drum.

Este vorba despre doi dintre răniții de la Spitalul de Arși, bărbați, care aveau 70, respectiv 50 % arsuri pe suprafața corpului. Unul dintre ei a murit în timpul intervenției pentru grefe de piele. Celălalt pacient fusese inițial selectat printre cei care urmau să fie transferați în străinătate, dar medicii și-au dat seama în ultimul moment că nu va rezista transportului cu avionul. Un alt rănit de la spitalul Universitar a decedat, sâmbătă dimineață, iar un alt bărbat, internat la Spitalul Floreasca, a murit și el în jurul orei 11.00.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, două avioane Spartan ale MApN au transportat 16 dintre pacienți în străinătate. Doi dintre tinerii transportați cu avionul în Olanda au decedat pe drum. Este vorba despre unul dintre bărbații angajați ca bodyguard în clubul Colectiv, de 35 de ani și o fată din Italia, de 20 de ani. Secretarul de stat Raed Arafat a spus că unul dintre pacienți a murit pe drum, în ambulanța care îl ducea către spitalul din Rotterdam, celălalt în timpul zborului.

Ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu a spus că în cursul zilei de duminică vor fi transportați alți doi pacienți în Austria.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că evaluarea medicală a celor care au fost transportați în străinătate și a celor care vor urma să fie, de asemenea, trimiși la spitale din alte țări, este principalul criteriu. Unele famiilii au acuzat medicii că îi transferă în străinătate doar pe unii pacienți.

Î