19.2 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 2:14
No menu items!

Patru primari din Caraș-Severin, audiați într-un dosar pentru fraudare de fonduri europene

spot_img
Patru primari din Caraș-Severin, audiați într-un dosar pentru fraudare de fonduri europene
foto: opiniatimisoarei.ro

Patru primari din judeţul Caraş-Severin şi un fost edil sunt audiaţi marţi de procurorii DNA, fiind acuzaţi de fapte de corupţie într-un dosar pentru fraudare de fonduri europene, a anunțat procurorul-șef al DNA Timișoara, Tamas Schiffbeck. 

„Este vorba de patru primari în funcţie şi un fost primar, toţi din judeţul Caraş-Severin, care sunt audiaţi la DNA Timişoara în continuarea speţei de anul trecut din dosarul în care a fost cercetat fostul şef al APIA din Caraş-Severin. Dosarul s-a disjuns şi acum se continuă cercetarea pe acelaşi gen de speţă”, a declarat Tamas Schiffbeck.

Potrivit Mediafax, ar fi vorba despre Roma Gheorghe, primarul Slatina Timiș, Viorel Roșca, primarul Brebu, Ion Moșoarcă, primarul Grădinari, Ion Stoia, primarul comunei Fotoric și fostul primar al Armeniș, Ion Vetriș.

Fostul director al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură (APIA) Caraş-Severin Romică Pavel Anculia a fost trimis în judecată în 20 iunie 2012, pentru că şi-a însuşit bani din fondurile europene destinate lucrărilor de curăţire şi întreţinere a pajiştilor, informa atunci Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

A.V.