21.5 C
București
duminică, 25 iulie 2021 - 5:06

Patru polonezi, anchetați după ce au furat un taxi din Capitală

spot_img

taxi

Patru cetăţeni străini sunt cercetați de poliţişti după ce au furat un taxi, pe care, ulterior, l-au abandonat într-o benzinărie, informează Poliţia Capitalei.

“În dimineaţa de sâmbătă, 3 mai, în jurul orei 04.40, persoana vătămată, un taximetrist în vârstă de 33 de ani, în timp ce se afla staţionat în apropierea unui club din zona Regie, ar fi fost abordat de patru cetăţeni străini pentru a-i transporta la hotelul la care erau cazaţi”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Capitalei.

Potrivit sursei citate, în drum spre hotel, taximetristul a oprit la o benzinărie ca să alimenteze, lăsând cheile în contact. În timp ce şoferul achita contravaloarea combustibilului, unul dintre cetăţenii străini s-a urcat la volan şi a plecat cu maşina. Ulterior, hoţii au abandonat taximetrul în altă benzinărie, după ce au observat un echipaj de poliţie.

Oficiali ai Poliţiei au precizat că cei patru sunt cetăţeni polonezi şi au declarat că au furat maşina pentru că erau beţi şi au vrut să se distreze.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru furt în scop de folosire, iar şoferul a fost dus la INML pentru recoltare de probe biologice, urmând să se stabilească dacă atunci când s-a urcat la volan era băut sau drogat.

Conform surselor citate, în timpul audierilor, unul dintre cei patru cetăţeni polonezi a afirmat că a venit în Bucureşti, împreună cu mai mulţi prieteni, pentru a organiza în România petrecerea burlacilor, deoarece urmează să se căsătorească cu sora fotbalistului Robert Lewandowski, internaţional polonez care joacă în prezent la Borussia Dortmund.

 D.M.