9.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 2:03
No menu items!

Patru persoane intoxicate cu fum după ce cablurile electrice de la un bloc s-au aprins

spot_img

ambulanta

Trei copii şi un adult s-au intoxicat cu fum, vineri seară, după ce cablurile care alimentau cu energie electrică un bloc din Petrila, judeţul Hunedoara, s-au aprins, fumul răspândindu-se în întregul imobil, care a fost evacuat.

Incidentul a avut loc, vineri seară, într-un bloc din Petrila, după ce cablurile care alimentau imobilul cu energie electrică s-au aprins.

„Au fost patru victime intoxicate cu monoxid de carbon, trei copii şi un adult. Incendiul a cuprins cablurile care alimentau cu energie electrică imobilul”, a declarat şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Petrila, Neculai Alexandrescu, citat de Mediafax.

Potrivit sursei citate, fumul s-a răspândit până la etajul al X-lea al blocului, condiţii în care s-a decis evacuarea întregulului imobil.

Reprezentanţi ai Ambulanţei au declarat că victimele, care au primit ajutor la faţa locului, nu au fost în stare gravă, acestea nefiind transportate la spital întrucât atât părinţii copiilor, cât şi adultul au refuzat acest lucru.

Blocul la care a avut loc incendiul a rămas fără curent electric, iar reprezentanţii administraţiei locale spun că vor lua legătura cu furnizorul de energie electrică, pentru ca defecţiunea să fie remediată cât mai curând.

„Cea mai mare problemă este că blocul a rămas fără curent electric, iar temperaturile sunt scăzute. Voi lua legătura cu directorul de la Enel să vedem cum putem rezolva această problemă cât mai curând”, a declarat viceprimarul oraşului Petrila, Vasilică Jurca.

Echipele de intervenţie încearcă să stabilească acum cauzele care au condus la producerea incidentului, fiind luate în considerare două variante: un scurt-circuit cauzat de consumul mare de energie sau aprinderea gunoaielor pe care locatarii le-au aruncat de la etaj.

D.M.