14.8 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 21:27

Patru pacienți infectați cu COVID, transportați de urgență cu o aeronavă a Forțelor Aeriene

spot_img

Patru bolnavi de COVID, în stare gravă, au fost transportați de urgență cu o aeronavă spacială, C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, de la București la Târgu Mureș. Cei patru pacienți au fost permanet monitorizați pe timpul zborului de o echipă de specialiști.

Transportul pacienţilor de la spitalele din Capitală către aeroport s-a realizat cu ambulanţe SMURD şi ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

Pe tot parcursul zborului, bolnavii au fost monitorizați de specialişti din cadrul SMURD şi o echipă medicală a Bazei 90 Transport Aerian

Între 1 şi 8 septembrie au fost 50 de solicitări de transfer, între 9 şi 17 septembrie – 206, iar între 18 şi 23 septembrie – 535, manageriate la nivelul Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei, potrivit şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

„Astăzi am luat decizia să transferăm patru pacienţi din Bucureşti de la unităţile de primiri urgenţe, unde se află pacienţi intubaţi, către Târgu Mureş, către terapie intensivă, care este operată de Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţă Târgu Mureş. Nu scade calitatea îngrijirilor. Vor ajunge la un centru universitar, dar, totuşi, este mult mai bine decât să rămână în UPU, mai ales că locurile nu sunt multe în Bucureşti”, preciza Raed Arafat.

                                                                                            C.Dumitrescu