15.8 C
București
vineri, 7 mai 2021 - 0:26

Patru medalii pentru olimpicii români la Informatică

La cea de-a XXII-a ediție a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale au participat 44 de concurenți din zece țări

medalii-elevi-500x332

Lotul de informatică al României a obținut patru medalii – una de aur, două de argint și o alta de bronz – la cea de-a XXII-a ediție a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI), desfășurată în perioada 29 iunie – 4 iulie, la Brno (Cehia).

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației și Cercetării Științifice (MECȘ), laureat cu argint la ediția precedentă, Alexandru Velea (clasa a XII-a/Liceul de Informatică “Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca) și-a îmbunătățit performanța, cucerind de această dată medalia de aur.

Medaliile de argint au fost obținute de Rareș-Darius Buhai  (clasa a XII-a/ Colegiul Național “Liviu Rebreanu” din Bistrița) și Valentin-Marius Hârșan (clasa a XII-a/ Liceul Internațional de Informatică din București), iar medalia de bronz a intrat în posesia lui Andrei Popa  (clasa a X-a/ Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu” din Vaslui).

La cea de-a XXII-a ediție a CEOI au participat 44 de concurenți din zece țări. Potrivit regulamentului, fiecare stat poate înscrie o echipă formată din maximum patru elevi a căror vârstă nu depășește 19 ani la data concursului.

Prima ediție a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI) s-a desfășurat în 1994, la Cluj-Napoca, la inițiativa țării noastre.

R.D.