3.9 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 16:22
No menu items!

Patru medalii, dintre care una de aur, câștigate de elevii români la Olimpiada de Chimie din Vietnam

spot_img

Elevii români au obținut unul dintre cele mai bine rezultate pe echipe la Olimpiada Internaţională de Chimie de la Hanoi

medalii chimie

Elevii români au câştigat patru medalii, una de aur şi trei de argint, la Olimpiada Internaţională de Chimie de la Hanoi, obţinând unul dintre cele mai bune rezultate pe echipe, informează, marţi, Ministerul Educaţiei Naționale (MEN).

Maria Andreea Filip, elevă în clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, laureată cu argint la ultimele două ediţii şi aflată la ultima participare, a reuşit să obţină în acest an medalia de aur.

Olimpicii medaliaţi cu argint sunt: Dumitru Călugăru, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, Vlad Mihai Mandric, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional “Sfântul Sava” din Bucureşti şi “Bogdan Ştefan Ivan”, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu” din Bucureşti. Dumitru Călugăru a obţinut medalia de argint şi în 2013, la Moscova.

La cea de-a 46-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie, care s-a desfăşurat în perioada 20-29 iulie, la Hanoi (Vietnam), au participat 291 de concurenţi din 77 de ţări.

D.M.