15.1 C
București
luni, 20 mai 2024 - 9:36
No menu items!

Patru incendii, provocate la Suceava într-o singură noapte. Cinci persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

spot_img

Pompierii au intervenit, în noaptea de miercuri spre joi, într-o comună din Suceava, după ce patru incendii, puse intenționat, au afectat șase proprietăți. Cinci persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au făcut atacuri de panică, între care o tânără însărcitată, care a ajuns la spital.

”Şase proprietari, din satul Păiseni, comuna Cornu Luncii, au fost afectaţi de incendii, în urma unei acţiuni intenţionate. Au intervenit la faţa locului pompierii militari şi lucrătorii SVSU Cornu Luncii, Mălini şi Baia, cu 8 autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD”, a transmis, joi dimineaţă, ISU Suceava.

Sursa citată a precizat că primul incendiu a fost semnalat în jurul orei 1.00, când au fost incendiate locuinţele a doi proprietari care se învecinau, în aceeaşi curte. Una dintre acestea a fost afectată aproape în întregime, iar la a doua au ars bunurile dintr-o încăpere.

Câteva zeci de minute mai târziu, un alt incendiu a fost semnalat la patru stoguri de fân, circa 10 tone, aflate la aproximativ 150 de metri distanţă de cele două case arse.

În timp ce pompierii se luptau cu flacările, un alt incendiu a izbucnit la aproximativ 3 km distanţă, la un adăpost de animale, care a ars în totalitate. Focul a afectat parţial şi o anexă a proprietarului învecinat.

Ultimul incendiu a fost anunţat spre ora 4 00. Un alt stog de fân a fost incendiat, la 1 km distanţă, şi au ars aproximativ 5 tone de furaje.

Pompierii paramedici SMURD au acordat îngrijiri medicale la cinci femei, care au suferit atacuri de panică. Dintre acestea, o tânără însărcinată, în vârstă de 24 de ani, a fost transportată la spital, pentru investigaţii suplimentare.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava, incendiile din comuna Cornu Luncii ar fi fost provocate de un bărbat de 27 de ani din localitate. El a dat foc propriei locuinţe, casei surorii sale, dar şi gospodăriilor unor vecini. Bărbatul a fost internat la Neuropsihiatrie. 

                                                                                                             Adina Silav

SURSA FOTO: newsbucovina.ro