20 C
București
sâmbătă, 24 septembrie 2022 - 19:12
No menu items!

Patru copii, abandonaţi pe o stradă din Timişoara. UPDATE – Mama copiilor susţine că a fost „fermecată”

spot_img

Micuţii, cu vârste cuprinse între unu şi patru ani, au fost duşi la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” pentru îngrijiri

Patru copii cu vârste cuprinse între unu şi patru ani au fost abandonaţi pe o stradă din Timişoara, ei fiind găsiţi de către un trecător care a anunţat Poliţia şi Ambulanţa. Astfel, micuţii au fost duşi la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” pentru îngrijiri. Mama celor patru copii a fost identificată de poliţişti şi dusă la Direcţia pentru Protecţia Copilului, femeia susţinând că a fost „fermecată” şi că nu îşi aminteşte cum şi-a lăsat copiii.

Bărbatul care a sunat la 112 a anunţat că a auzit plânsete de copii. La faţa locului au ajuns echipaje de Poliţie şi Ambulanţă. Copiii au fost preluaţi şi duşi la Spitalul de Copii. Ei nu au urme de violenţă pe corp„, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Timiș, Mirela Drăghicioiu.

Potrivit acesteia, copiii, care se află acum la spital, au vârste cuprinse între un an şi patru ani şi au fost găsiţi pe Splaiul Tudor Vladimirescu, în apropierea centrului oraşului. În locul unde au fost abandonaţi au mai fost găsite un scutec, o haină şi o sticlă cu suc.

Potrivit medicilor, copiii au stat mai multe ore în acel loc, pe stradă, şi le era frig, temperatura fiind de 10-12 grade Celsius.

În acest caz a fost sesizată şi Direcţia pentru Protecţia Copilului Timiş, iar poliţiştii fac cercetări pentru identificarea părinţilor celor patru copii şi îi vor cerceta pentru abandon de familie.

Mama celor patru copii abandonaţi pe o stradă din Timişoara a fost identificată de polițiști și dusă la Direcția pentru Protecția Copilului Timiș, unde dă explicații pentru faptele sale, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al instituției, Smaranda Marcu, citat de Mediafax.

A spus că a fost fermecată de o persoană şi că atunci când s-a trezit era pe altă stradă, singură. Se va institui o măsură de protecţie în cazul copiilor şi vor fi daţi în îngrijire unui asistent maternal. Se va discuta şi cu Direcţia din Sibiu, de unde provine femeia, să fie transferaţi acolo„, a explicat Smaranda Marcu.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Timiş, Mirela Drăghicioiu, a declarat că mama copiilor riscă închisoare de la şase luni la trei ani sau amendă.

„A fost gasită mama copiilor abandonaţi şi dusă la Direcţia pentru Protecţia Copilului, ea urmând să fie audiată şi de poliţişti. Este vorba de o tânără de 31 de ani din judeţul Sibiu. Facem cercetări în dosarul penal pentru abandon în familie. Femeia riscă de la şase luni la trei ani de închisoare sau amendă pentru faptele sale, potrivit legii”, a declarat Mirela Drăghicioiu.

D.M.