4.4 C
București
sâmbătă, 17 aprilie 2021 - 9:04

Patru autocare cu 134 de persoane, blocate pe DN 24 B

Pompierii şi militarii au intervenit, marţi dimineaţă, pentru salvarea a peste 130 de persoane care călătoreau spre Republica Moldova cu patru autocare. Acestea au rămas înzăpezite în apropierea municipiului Huşi, pe Drumul Naţional 24 B, în localitatea Valea Grecului, la nouă kilometri de municipiul Huşi, spre Vama Albiţa.

În autocare se aflau 134 de călători, iar pentru evacuarea lor au intervenit militari şi pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

În zonă se intervine cu 15 militari, 20 de angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui şi cinci jandarmi, astfel încât persoanele care se mai află în autocare să fie preluate cu autocamionul armatei în cel mai scurt timp.

Cele patru autocare veneau dinspre Bârlad spre Vama Albiţa, iar persoanele care se aflau în ele, cetăţeni din Republica Moldova, au fost duse la Primăria din Huşi, unde vor rămâne până la deblocarea traficului. Drumul Naţional 24 B este blocat la Valea Grecului de marţi dimineaţă din jurul orei 06.00, din cauza viscolului puternic care a format suluri de zăpadă pe şosea.

Marţi dimineaţă sunt înschise din cauza viscolului alte şase drumuri naţionale: DN11A Podu Turcului (judeţul Bacău) – Bârlad (judeţul Vaslui), DN24C Rădăuţi-Prut – Manoleasa (judeţul Botoşani), DN26 Murgeni – Găneşti (judeţul Vaslui), DN29 Botoşani – Manoleasa (judeţul Botoşani), DN2F Dragomireşti – Bleşca (judeţul Vaslui) şi DN2N Bogza – Dumbrăveni (judeţul Vrancea).

D.M.