9.6 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 21:26

Patru ani de la tragedia Colectiv. Mii de bucureșteni pornesc în marș spre locul tragediei pentru a comemora cele 65 de victime

spot_img

Marș în memoria victimelor din clubul Colectiv, la patru ani de la tragedia care a îndoliat întreaga țară.

Mii de bucureșteni au anunțat pe facebook că vor participă miercuri la evenimentul organizat în memoria celor 65 de victime.

Manifestanții se vor aduna începînd cu ora 19.30, în Piața Unirii, urmând apoi să se îndrepte spre Piața Bucur, locul unde se află fosta fabrică Pionierul, în care funcționa clubul distrus de incendiu.

Președintele Klaus Iohannis va depune astăzi o coroană de flori în memoria victimelor de la „Colectiv”. Anunțul a fost făcut de Administrația Prezidențială.

64 de oameni au murit în urma tragicului eveniment petrecut în seara de 30 octombrie 2015 la clubul Colectiv din Bucureşti, unde trupa Goodbye to Gravity susţinea un concert de lansare a unui nou album, iar un supraviețuitor s-a sinucis un an mai târziu copleșit de durerea pierderii prietenilor. 27 dintre tineri au murit în incendiul propriu-zis, iar în următoarele două luni, alți 38 și-au pierdut viața după ce au contactat infecții în spitalele din Capitală.