28 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 16:09
No menu items!

Patru aleși locali au fost găsiți incompatibili

spot_img

ANI_sigla

Patru foști și actuali aleși locali  sunt incompatibili, conform inspectorilor Agenției Naționale de Integritate.  Deşi erau funcţionari publici, cei patru, doi primari și doi conislieri, exercitau, simultan, şi alte funcţii.

Astfel, Boț Iulian, primar al Comunei Liești, din județul Galați, a avut în mandatul de primar și calitatea de reprezentant în Adunarea Generală a Acționarilor din cadrul  S.C. APĂ CANAL S.A. Galați.

La fel, Topoleanu Nicolae, primar al Orașului Măcin, județul Tulcea, s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut, simultan, funcția de primar cât și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Liceului Teoretic „Gheorghe Munteanu Murgoci” Măcin.

Şi doi consilieri locali din două comune din judeţele Maramureș şi Mureș au fost declarați incompatibili de ANI. Unul pentru că a încheiat contracte cu firme la care el este administrator, iar altul pentru a candidat la alegerile locale din anul 2012 fără a demisiona din funcția publică, alegeri în urma cărora a fost ales Consilier local în cadrul C.L. al Comunei Sîngeorgiu de Mureş.

G.T.