Patronul ucigaș din Capitală a fost arestat

Tribunalul Bucureşti a decis reținerea pentru 30 de zile a proprietarului restaurantului din Centrul Vechi al Bucureștiului, după ce acesta a recunoscut că l-a ucis pe asociatul său

arestat

Instanţa a admis cererea procurorilor şi a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Vasile Văduva, care vineri a fost reţinut pentru omor. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Vasile Văduva a fost dus vineri la locul crimei, unde le-a arătat ofiţerilor de la Omoruri cum l-a ucis pe Nicuşor Stanciu, asociatul său de la restaurantul Eden din Centrul Vechi al Capitalei. Inspectorul Cătălin Marin, din cadrul Poliţiei Române, a declarat că suspectul a recunoscut că şi-a ucis asociatul şi a afirmat în faţa anchetatorilor că îşi regretă fapta.

Potrivit lui Cătălin Marin, există ipoteza că autorul a dat foc restaurantului, în mod intenţionat, pentru ca trupul celui decedat să ardă şi să creeze impresia unui deces în incendiu, iar cadavrul nu a fost observat de pompierii care au făcut cercetarea la faţa locului din cauza faptului că peste trupul victimei s-a răsturnat o mare cantitate de moloz.

Patronul restaurantului din Centrul Vechi suspectat că şi-a omorât partenerul de afaceri, care era şi managerul localului, a fost reţinut după ce anchetatorii au probat că l-ar fi lovit în cap cu un corp dur, apoi i-ar fi incendiat trupul, au declarat anterior surse din Poliţie.

Potrivit acestora, în 15 iunie, un tânăr a anunțat la Poliţia Capitalei că tatăl său, Nicuşor Stanciu de 46 de ani, nu a mai venit acasă de două zile şi nici nu a mai răspuns la telefoanele mobile, acestea fiind închise. După ce, timp de zece zile, dosarul a fost tratat ca un caz de dispariţie, au apărut suspiciuni cu privire la faptul că bărbatul ar fi victima unui omor.

Astfel, în 25 iunie, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti a preluat cercetările, fiind delegaţi pentru anchetă atât poliţişti de la Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei, cât şi de la Serviciul de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale a Poliţiei Române.

Trupul carbonizat al lui Nicuşor Stanciu a fost descoperit joi, într-un apartament situat deasupra restaurantului Eden din Centrul Istoric al Capitalei, care a ars în noaptea de 17 spre 18 iunie.

C.C.

NICIUN COMENTARIU