8 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 4:18
No menu items!

Patronul magazinului online Amazon a cumpărat Washington Post

spot_img

Patronul magazinului online Amazon a cumpărat Washington Post

Patronul magazinului online Amazon a cumpărat Washington Post, marcând virajul presei printate spre cea electronică, relatează AFP.

Grupul Washington Post a anunţat luni seara că îi cedeză lui Jeff Bezos, 49 de ani, mai multe ziare pentru suma de 250 de milioane de dolari, între care cotidianul care a provocat demisia preşedintelui Richard Nixon în 1970.

Ziarul era deţinut de patru generaţii de aceeaşi familie, Graham, descendentă a financiarului Eugene Meyer, care îl achiziţionase în 1933.

Washington Post se confruntă cu o eroziune a veniturilor sale din cauza faptului că cititorii săi se întorc tot mai mult spre textele gratuite pe internet.

Donald Graham, PDG-ul grupului, a explicat într-un comunicat care anunţa operaţiunea, că Jeff Bezos, pe care îl cunoaşte de mai mulţi ani, era un candidat bun datorită „geniului său probat în tehnologie şi afaceri”.

„Vor exista desigur schimbări la Post în anii următori” cu scopul de a-l adapta bulversărilor create de internet, a indicat Jeff Bezos, avertizând: „Vom avea nevoie să inventăm, ceea ce înseamnă că vom avea nevoie să experimentăm”.

El a asigurat, totuşi, că înţelege „rolul crucial pe care Post îl joacă la Washington şi în toată ţara”, subliniind că „valorile Post nu se vor schimba”.

„Post are deja o echipă de conducere excelentă care cunoaşte mult mai bine decât mine sectorul media” şi va rămâne în funcţie.

C.I.