22 C
București
duminică, 14 august 2022 - 16:12
No menu items!

Patronul fermei de porci care i-a aparținut fiului lui Liviu Dragnea, reținut de Parchetul General

spot_img

Procurorii Parchetului General l-au reținut, joi, pe patronul Fermei Salcia (Teleorman), care a aparținut, până la începutul acestui an, fiului liderului PSD, Liviu Dragnea.

Procurorii Parchetului General au făcut, joi dimineaţa, percheziţii la ferma de porci Salcia, din Teleorman, preluată de Ilie Dragne de la Valentin Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea. Procurorii ar fi făcut percheziţii şi la o altă firmă abonată la contracte publice cu Primăria Alexandria. Percheziţiile din Teleorman fac parte dintr-o operaţiune de amploare a procurorilor în 8 judeţe, într-un dosar de evaziune de 40 milioane de lei.

Joi, Parchetul General a anunţat oficial că efectuează 80 de percheziţii în Teleorman, Călăraşi, Dâmboviţa şi alte cinci judeţe într-un dosar de evaziune de 40 mil. lei. Sunt implicate firme de construcţii, facility management, prelucrare deşeuri şi creşterea porcilor. Procurorii susţin că în contabilitatea a 12 societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea în domeniile construcţii, facility management, prelucrare deşeuri şi creşterea porcinelor, în perioada 2010-2016, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat, s-au evidenţiat în contabilitate cheltuieli nereale, împrejurare ce a condus la prejudicierea bugetului de stat cu suma totală de 39.873.671 lei, echivalentul a 9.079.017 euro, din care 15.815.202 lei impozit pe profit diminuat şi 24.058.469 lei TVA dedus nelegal. 

În urma audierilor, administratorul fermei, Ilie Liviu Dragnea, a fost reținut.

Ferma Salcia SA (fosta Romcip SA) a fost preluată, la începutul lui 2017, de Ilie Liviu Dragne de la Valentin Ștefan Dragnea (fiul lui Liviu Dragnea), care deținea un pachet de 90 % din acțiuni.

Andrei Tudor