23.9 C
București
luni, 25 septembrie 2023 - 10:37
No menu items!

Patronul CSU Voința Sibiu care a luat mită 100 de porții de mâncare pe zi, la judecată

spot_img

Ioan Hămbășan, patronul clubului CSU Voința Sibiu a fost trimis în judecată pentru că a luat mită mese zilnice, 100 de porții, pentru membrii echipei de fotbal

DNA_sigla 1_SZ

Procurorii DNA au stabilit că Ioan Hămbășan nu a cerut plata chiriei pentru un spațiu în care funcționa un restaurant, deși societatea respectivă avea un contract clar, în care se stipula suma de 4.000 de euro pe lună. Restanțele s-au adunat, dar Hămbășan nu i-a notificat pe reprezentanții restaurantului să achite datoria, ci le-a cerut, timp de 2 ani, între 2009-2011 să asigure masa membrilor echipei de fotbal CSU Voința sibiu, adică aproximativ 100 de porții pe zi.

Anchetatorii au probe că Hămbășan le-a cerut acelorași patroni și alte bunuri.

În cursul anului 2009 şi ulterior, inculpatul Hămbăşan Ioan, în calitate de preşedinte al SCM ATCOM, a pretins şi primit, în mod eşalonat, cu titlu de mită, de la denunţători, bunuri în cuantum total de 71.239 lei (echivalent 16.567 euro) pe durata a două campionate de fotbal în folosul CSU Voinţa Sibiu, în legătură cu îndeplinirea ori întârzierea îndeplinirii unui act privitor la îndatoririle legale ale inculpatului. În perioada martie – aprilie 2014, inculpatul Hămbăşan Ioan a pretins în mod direct suma de 200.000 euro în folos propriu, de la denunţători, în legătură cu neîndeplinirea ori cu efectuarea unui act contrar îndatoririlor sale legale, respectiv în scopul de a derula întreaga procedură de înstrăinare unui imobilul la preţul de 300.000 euro, preţ mult inferior valorii reale a imobilului, şi renunţarea la acţiunile promovate în scopul recuperării debitelor restante.

comunicat DNA

Procurorii susțin că din momentul în care reprezentanții restaurantului au refuzat să le mai dea de mâncare membrilor echipei de fotbal, care între timp a și fost desființată, hămbășan a început să-i dea în judecată pentru evacuarea imobilului în care funcționa restaurantul. apoi, le-a propus acestora să le vândă imobilul, fără licitație, la un preț sub cel al pieței, așadar contrar intereselor societății care administra clubul.

Dosarul va fi judecat de Tribunalul Hunedoara, cu Ioan Hămbășan în stare de arest, care a fost reținut pentru mită din luna aprilie a acestui an.

S.Marinescu