27.6 C
București
sâmbătă, 10 iunie 2023 - 20:20
No menu items!

Patronul CFR Cluj ar putea scăpa de orice problemă în dosarul “Hrebenciuc”

spot_img

Adresa prin care Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție anunță Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) că retrage apelul formulat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) în dosarul în care este judecat unul dintre foștii lideri ai PSD, Viorel Hrebenciuc, ar putea fi și mai favorabilă pentru un alt influent personaj judecat în același dosar.

Este vorba de omul de afaceri Neluțu Varga, trimis în judecată pentru constituire de grup infracțional, trafic și cumpărare de influență și complicitate la spălarea de bani.

Dacă Viorel Hrebenciuc are deja, pe fond, obținută o pedeapsă de doi ani de închisoare cu executare, Neluțu Varga și un alt inculpat celebru din dosar, fostul ministru al justiției Tudor Chiuariu, au scăpat de acuzații, fiind găsiți nevinovați de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție.

În condițiile în care luni, 13 mai, Completul de 5 judecători va accepta cererea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) de retragere a apelului prin care se contesta sentința inițială de achitare pentru cei doi asta înseamnă că Neluțu Varga și Tudor Chiuariu au scăpat definitiv de orice probleme.

Pentru Varga ar fi o a doua veste foarte bună într-un interval foarte scurt de timp după ce weekendul trecut echipa de fotbal pe care o finanțează, CFR Cluj, a devenit Campioana României la fotbal.

Gheorghe Ioan Varga, pe numele său complet, este un influent om de afaceri din Ardeal, în acea zonă fiind considerat ca un apropiat al Grupului de la Cluj.

În rest, chiar și în condițiile adresei SIIJ procesul de la Completul de 5 judecători, procesul va continua pentru că inculpații condamnați în primă instanță, printre care Viorel Hrebenciuc și fiul său Andrei, nu renunță la apelul declarat împotriva deciziei primei instanțe.

În perioada următoare Completul de 5 judecători urmează să se pronunțe asupra probelor cerute de inculpații condamnați inițial în apărarea lor.

Cristi Ciupercă