8.6 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 12:05

Patronii firmei de artificii din Colectiv, acuzați de distrugere de probe

spot_img

Patronii firmei care s-a ocupat de spectacolul pirotehnic de la concertul din clubul Colectiv au fost ridicați cu mandat de aducere la audierile de la Parchetul General.

Procurorii bănuiesc că administratorii firmei pirotehnice ar fi distrus probe, ca să nu fie puși sub acuzare de complicitate la producerea incendiului din club. Patronul firmei Golden Ideas Fireworks, Daniel Niță, este audiat.

Anchetatorii au făcut percheziții la sediul firmei, dar și la locuințele administratorilor companiei care a organizat spectacolul pirotehnic. Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au probe care arată că, la câteva ore de la incendiu, în cursul zilei de sâmbătă, patroana firmei care a organizat focul de artificii le-ar fi cerut unor angajați să ia din sediul companiei mai multe documente și să distrugă hardurile calculatoarelor aflate în sediul firmei.

Există astfel suspiciuni de distrugere ale unor probe esențiale pentru desfășurarea anchetei, motiv pentru care astăzi au avut loc noi percheziții la sediul firmei, dar și la locuințele acționarilor, Daniela Niță și soțul acesteia, Cristian Niță.