19.1 C
București
marți, 16 aprilie 2024 - 8:32
No menu items!

Patronii din fotbalul românesc mint când spun cât de mult investesc

spot_img

George Becali, George Copos şi alţi „mari” finanţatori ai echipelor de fotbal din Liga I se vaită de ani de zile cât de greu le este să-şi susţină cluburile şi cum vin cu millioane de euro de acasă. Sumele lansate de aceştia se ridicau de multe ori la nivelul zecilor de milioane. Însă, un audit efectuat de UEFA arată ca patronii din Liga I investesc, de fapt, foarte puţin.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, este cel care a dezvăluit rezultatele auditului reralizat de UEFA. Sandu a acuzat, la Dolce Sport, că „marile” investiţii vehiculate de patronii cluburilor de fotbal din Liga I sunt doar  „fumigene”.

Şeful FRF a mai dezvăluit că  cel mai mare buget din Liga 1 il are CFR Cluj – 9 milioane de euro şi că foarte puţine cluburi ar avea investiţii apropiate de aceasta sumă.

„Se laudă cu 10 milioane de euro buget, dar sunt numai minciuni! Nu există club cu buget mai mare de 10 milioane de euro, este constatat de auditul făcut de UEFA! Cel mai mare buget îl are CFR Cluj, 9 milioane de euro!”, a spus Mircea Sandu la Dolce Sport.

Ștefan Tănăsescu