13.6 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 14:40

Patronii clubului Colectiv au primit mandate de arestare

spot_img

Costin Mincu, Alin Anastasescu și Paul Gancea au primit mandate de arestare pentru 29 de zile, decizia nu este însă definitivă.

Cei trei patroni au clubului Colectiv au fost reținuți, luni seara, pentru ucidere și vătămare corporală din culpă. Magistrații Judecătoriei sector 4 au admis propunerea procurorilor și au emis mandate de arestare pe numele celor trei. Decizia poate fi atacată la Tribunalul București.

Din datele și probele administrate ulterior a rezultat că incendiul s-a produs ca urmare a faptului că persoanele care aveau în administrare spațiul respectiv au încurajat și permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condițiile în care spațiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgență, precum și desfășurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului, în condițiile amenajării interioare improprii unor astfel de activități, caracterizate prin existența unor materiale ușor inflamabile, montate cu încălcarea dispozițiilor legale și pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor și pentru izolare fonică pe stâlpii de susținere, pereți si tavan, respectiv perete antifonat), cu consecința morții și vătămării corporale a mai multor persoane aflate în club.

referat procurori