11.2 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 12:52

Patroana Jenica Clapă a tras…clapa unor hotelieri din Austria

spot_img

Patroana Jenica Clapa a tras...clapa unor hotelieri din Austria
foto: infoo.ro

Jenica Clapă, proprietara agenţiei de turism Your Next Holiday, din Cluj Napoca, a fost condamnată la doi ani de închisoare, cu suspendare, de Judecătoria Cluj-Napoca, într-un dosar în care este acuzată că a înşelat mai multe hoteluri din Austria. De asemenea, numeroși clienți din țară aşteaptă, într-un alt dosar, să-şi recupereze banii pe vacanțe plătite, dar neonorate de agenția Your Next Holiday.

Instanța a reținut că. în  2010, patroana agentiei Your Next Holiday a revândut pachete de turism, cu ordine de plată falsificate, la două unităţi turistice din Austria, respectiv hotelul Elisabeth Park din Zell am Zee şi Grand Hotel Bad Gadstein.

Austriecii au constatat falsul şi i-au făcut plângere penală lui Jenica Clapă, constituindu-se totodată ca părţi vătămate în dosar. Prin sentinţa pronunţată de judecătorie, Jenica Clapă a fost obligată să despăgubească hotelul Grand Hotel Bad Gadstein cu 11.784 de euro, iar hotelul Elisabeth Park, cu 7.579 de euro. La aceste sume se adaugă şi dobânda legală, începând de la data săvârşirii infracţiunilor, respectiv din ianuarie 2010. Instanţa a menţinut, totodată, sechestrul asupra apartamentului inculpatei şi a dispus anularea ordinelor de plată falsificate.

Clapă a fost obligată şi la plata cheltuielilor judiciare, în valoare de 800 de lei, şi la plata cheltuielilor de judecată ale părţilor vătămate, adică 1.551 euro şi 1.458 lei. Sentinţa Judecătoriei Cluj-Napoca nu este definitivă, fiind atacabilă cu recurs la Curtea de Apel Cluj.

Ștefan Tănăsescu