26.9 C
București
luni, 8 august 2022 - 1:55
No menu items!

Patriarhia Română: “Creștinii nu o să fie vânați și amendați”

spot_img

Patriarhia Română îi asigură pe creștini că se vor putea întoarce la casele lor fără să fie vânați și amendați pe străzi, iar slujba de Înviere va fi oficiată conform rânduielii sale firești.

Slujba Învierii începe și se termină la ore diferite în bisericile catolice și ortodoxe. În cele din urmă ea se desfășoară între orele 0.00 și cel târziu 4.00.

„Ține de elementara evidență că, în contextul oficial explicat deja de autorități și cultele religioase care au avut azi un dialog onest și fertil, participanții la această slujbă din cea mai sfântă noapte pentru creștini se vor putea întoarce la casele lor fără să fie vânați și amendați pe străzi, iar slujba în sine va fi oficiată conform rânduielii sale firești.

Ora 2.00 este unul dintre reperele orare ale ridicării temporare a restricțiilor în noapte de Paști a creștinilor catolici, a căror slujbă de Înviere începe și se termină mai devreme decât cea ortodoxă. Reperele orare referitoare la aceasta din urmă vor fi comunicate la timp spre liniștirea noastră a tuturor.

Să ne ajute Dumnezeu să găsim și să adâncim pacea dintre noi pe calea acestui post menit îmblânzirii noastre, cale la capătul căreia să ne putem bucura împreună de Înviere!”, au precizat într-un comunicat reprezentanții Patriarhiei Române.

Paște 2021. Bisericile vor fi deschise până la ora 02.00, în Noaptea de Înviere