0.7 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022 - 4:09
No menu items!

Patinoarul Mihai Flamaropol din Capitală, închis. ANST vrea construirea unuia nou

spot_img

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret (ANST), Carmen Tocală, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că patinoarul Mihai Flamaropol din Capitală a intrat, începând de astăzi, în stare de nefucţionalitate din cauza neplăţii facturilor la energia electrică.

ANST susţine construirea unui nou patinoar pe amplasamentul actual. “Modernizarea şi reabilitarea unui patinoar costă foarte mult din cauza instalaţiilor vechi. Decât să înlocuieşti mai bine construieşti un nou patinoar. De aceea propunerea noastră ar fi să construim un patinoar modern pe aceeaşi locaţie în nişte costuri accesibile. Guvernul României este factorul decizional, sunt convinsă că până la sfârşitul mandatului vom rezolva şi problema patinoarului din Capitală pentru competiţii naţionale şi internaţionale“, a afirmat Carmen Tocală.

Joi, ANST va propune în Consiliul General al Municipiului Bucureşti ca după construirea patinoarului echipele de hochei să beneficieze de gratuitate la folosirea acestuia.

Mâine vom intra în Consiliul General pentru patinoarul Flamaropol cu propunerea de gratuitate. Dânşii şi-ar dori să facă, dar trebuie să ne ofere apoi gratuitate, acolo este mai greu. Consilierii generali sper să aprobe. Prin construcţia noului patinoar vom asigura şi partea de patinaj artistic şi cea de hochei. Ne dorim ca noul patinoar să aibă o capacitate de 8.000 de locuri”, a explicat preşedintele ANST.

În ceea ce priveşte construcţia noii săli polivalente din Bucureşti, Carmen Tocală a afirmat că termenul de finalizare a construcţiei este trei ani, dar a menţionat că nu există încă o dată de începere a lucrărilor.

  “Termenul de finalizare a sălii este de 3 ani, dar sunt convinsă că se va realiza în doi. Sala a intrat în sarcina Primăriei Capitalei, iar ANST-ul va veni cu terenul. Data de începere a lucrărilor nu a fost pusă încă în discuţie pentru că înainte se face studiul de fezabilitate şi proiectul, după care se intră în procedură de achiziţii publice. Dar au maxim un an. Deci în maxim un an trebuie să înceapă lucrările de construcţie, dacă nu, terenul revine în proprietatea ANST-ului. Capacitatea sălii va fi probabil de 14.000 de locuri”, a menţionat Tocală.

Preşedintele a afirmat că în schimbul terenului ANST a solicitat Primăriei gratuitate pentru echipele naţionale şi echipele de club care se pregătesc pentru competiţiile internaţionale. O.D.