9.6 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 22:14

Pasarelă prăbuşită în India: 25 de morți și mai multe persoane pot fi încă sub dărâmături

spot_img

Cel puţin 25 persoane au murit şi altele sunt blocate, deoarece un pod aflat în construcție s-a prăbuşit joi peste o şosea, în oraşul indian Calcutta.

Bilanţul deceselor provocate de prăbuşirea pasarelei în construcţie este de 25, după ce muncitorii au lucrat toată noaptea, ajutaţi de macarale, pentru a da deoparte bucăţile mari de oţel şi beton prăbuşite pe o şosea.

Pompierii şi locuitorii din zonă încearcă să îndepărteze, cu mâinile goale, dărâmăturile şi să îi salveze pe cei prinşi sub structura de metal şi ciment prăbuşită. Incidentul a avut loc într-un district commercial aglomerat. 

Un martor a povestit că paramedicii au reuşit să elibereze mai multe persoane aflate într-un microbuz care a fost zdrobit.

Construcția pasarelei lungă de 2 km a fost începută în anul 2009, mai multe termene de finalizare fiind depășite, iar firma căreia i-a fost atribuită era trecută pe lista neagră de către alte state.

Oamenii doresc să știe ce este motivul pentru care un proiect de construcție destul de simplu s-a încheiat într-un astfel de dezastru teribil. Iar cu alegerile de stat la doar câteva zile distanță, a devenit o problemă politică, nu doar în Bengal, dar la nivel național, deasemenea.