13.9 C
București
marți, 11 mai 2021 - 1:30

Pasajul subteran de la Casa Presei a fost deschis circulației

Pasajul subteran de la Piaţa Presei, care are o lungime de aproximativ 800 de metri, două intrări şi o ieşire, a fost deschis circulaţiei

pasaj_piata_presei

Pasajul a fost inaugurat cu două luni întârziere, din cauza reţelelor subterane care au fost găsite în zonă și care au fost mutate. Pasajul, care are 800 de metri, fluidizează circulația cu aproximativ 30 la sută. Autoritățile au estimat că vor circula 2.000 de mașini pe oră. Prezent la inaugurare, primarul Sorin Oprescu a declarat că traficul va fi monitorizat în perioada următoare, astfel încât, dacă va fi nevoie de alte reglaje la semaforizare, să fie făcute în funcție de condițiile de circulație. Valoarea investiţiei a fost de 60,4 milioane de lei, fără TVA.

Pasajul subteran Piaţa Presei este nodul a patru artere cu trafic ridicat – şoseaua Bucureşti-Ploieşti, şoseaua Kiseleff, bulevardul Mărăşti şi bulevardul Poligrafiei. Pasajul subtraversează piaţa pe direcţia Nord-Sud, doar pe sensul de intrare în Capitală, iar legătura între şoseaua Bucureşti-Ploieşti şi şoseaua Kiseleff se face pe două benzi de circulaţie. În subteran se desprinde o bandă separată, care face legătura cu bulevardul Mărăşti. Circulaţia la suprafaţă se va desfăşura, ca şi înainte, printr-o intersecţie semaforizată, iar circulaţia pietonală se face, pe lângă vechiul pasaj pietonal, pe un nou pasaj pietonal care a înlocuit vechea trecere de pietoni dintre Parcul Herăstrău şi terminalul RATB. Pasajul subteran pietonal are pe pereţi fotografii făcute de bucureşteni. Totodată, a fost amplasată o nouă staţie pentru transportul public pe şoseaua Kiseleff, iar vechile staţii au fos relocate.